Étel-ital kvíz - Mind a tíz ujjad megnyalod utána
Megtekintések: 135,900
Teszteld, mennyire mozogsz otthonosan a konyhában!
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Képek forrása: Pixabay
Megtekintések: 135,900
Teszteld, mennyire mozogsz otthonosan a konyhában!
Bikavér
Merlot
Hárslevelű
Arabica
Oolong
Limoncello
Brie
Gorgonzola
Gouda
A dödölle
A krumplilepény
A nudli
A dobostortában
Az orosz krémtortában
A feketeerdő tortában
Bazsalikom
Tárkony
Sáfrány
Kolozsvári
Erdélyi
Nagyvázsonyi
Jókai Mór
Mikszáth Kálmán
Petőfi Sándor
A csevapcsicsa
A gánica
A bifteki
Marhatarja
Sertéstarja
Nyúltarja
Ételekkel és konyhatechnikai eljárásokkal kapcsolatos kvízt készítettünk. Tudod például, hogy mi az a julienne-re vágás, a spékelés vagy azt, hogy mi a sörtészta? (Az egyes kérdéseknél látható fotók illusztrációk, nem a választ sugallják!)
Itt az újabb megmérettetés, lássuk, mennyire mozogsz otthonosan az ételek és az italok világában! Kvízünket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a lehető legkevesebb vitára adjon okot, így vannak olyan kérdések, amelyeknél több választ is elfogadunk jó megoldásként.
A mézet nem véletlenül nevezik folyékony aranynak: kiváló szolgálatot tehet, ha az egészségünk megőrzése érdekében használjuk, de értékes "kozmetikumként" a szépségünkhöz is hozzá tud járulni. Legújabb kvízünkben a mézzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze tíz kérdést, hogy megédesítsük vele a napodat. Hányra tudsz helyes választ adni?
Botanikai szempontból a gyümölcs a növény lédús, húsos magháza. Zöldségnek hívják a növény ehető részeit, például a gyökerét (répa), a gumóját (burgonya), a szárát (zeller), a levelét (saláta). Persze más a botanika, és más a józan paraszti ész. Utóbbi szerint az édes növényrészek a gyümölcsök, a nem édesek pedig a zöldségek. Kivéve, amikor nem... Szerinted az alábbiak közül melyik a zöldség, illetve melyik a gyümölcs?
2016.12.21
Hirdetés
Lajos Monoki
4824 pontJenő Verba
4624 pontSomogyi István
3782 pontFrezia
3452 pontGáborné
3334 pontCopyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek