Melyik az az eljárás, amikor késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt? És az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget? Teszteld, hogy téged zavarba lehet-e hozni a konyhában! (Az egyes kérdéseknél található fotók illusztrációk, nem a helyes választ sugallják!)
Éttermi szakkifejezéseket gyűjtöttünk egy csokorba. Tudod-e mit jelentenek? (És ne feledd: napi kvízlevél = napi 10 extra pont!)
Sok helyen használják még a népies ételneveket. Lássuk, mennyire ismered ezeket! Hány helyes választ osztasz meg a Facebookon?
Három képből ki tudod választani, melyik a sonkahagyma? És a rozmaringot? Meg a sörretket?
Tíz plusz egy étel, tizenegy kép.
Tíz magyaros ételt választottunk ki, a feldatod az, hogy megjelöld, melyik az az összetevő, amelyik nem kell az adott ételbe. (Az egyes ételeknél a hagyományos receptekből indultunk ki.)
Gulyásleves, Tokaji aszú, Pick szalámi. Ezeket a híres magyar ételeket ismerjük. De vajon a világ többi országának ételeiről is hallottunk már? Töltsd ki a tesztet és gyűjtsd a pontokat!
Itt egy újabb étel–ital kvíz.
Tíz étellel és itallal kapcsolatos kvízkérdés, amelyek nem kizárt, hogy beindítják a nyáltermelésedet.
Teszteld, mennyire mozogsz otthonosan a konyhában!
Copyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek