Teszteld, mennyire mozogsz otthonosan a konyhában!
20 kérdés 20 érdekesség a kávéról. Ha szereted a kávét ez a néhány kérdés megse kottyan neked?
Kevés gyümölcs dicsekedhet olyan nagy múlttal, mint az alma. A mitológián át, a Bibliáig, a történelmen át mindig és mindenütt ott volt és van az alma. Tíz kérdést állítottunk össze nektek, amely mindegyike ezzel a remek finomsággal kapcsolatos.
Melyik az az eljárás, amikor késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt? És az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget? Teszteld, hogy téged zavarba lehet-e hozni a konyhában! (Az egyes kérdéseknél található fotók illusztrációk, nem a helyes választ sugallják!)
Ételekkel és konyhatechnikai eljárásokkal kapcsolatos kvízt készítettünk. Tudod például, hogy mi az a julienne-re vágás, a spékelés vagy azt, hogy mi a sörtészta? (Az egyes kérdéseknél látható fotók illusztrációk, nem a választ sugallják!)
Éttermi szakkifejezéseket gyűjtöttünk egy csokorba. Tudod-e mit jelentenek? (És ne feledd: napi kvízlevél = napi 10 extra pont!)
Sok helyen használják még a népies ételneveket. Lássuk, mennyire ismered ezeket! Hány helyes választ osztasz meg a Facebookon?
Három képből ki tudod választani, melyik a sonkahagyma? És a rozmaringot? Meg a sörretket?
Itt az újabb megmérettetés, lássuk, mennyire mozogsz otthonosan az ételek és az italok világában! Kvízünket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a lehető legkevesebb vitára adjon okot, így vannak olyan kérdések, amelyeknél több választ is elfogadunk jó megoldásként.
Ha otthonosan mozogsz a konyhában, akkor számodra gyerekjáték lesz ez a kvíz. Tíz magyaros ételt választottunk ki, a feladatod az, hogy mindegyiknél megjelöld a kakukktojás összetevőt, azt, amelyik nem kell az adott ételbe.
2016.12.21
Hirdetés
Frissítettük adatvédelmi szabályainkat. Az oldal böngöszésének élményét a cookie-k (sütik) elfogadása teszi teljessé.
További InformációkCopyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek