Tíz plusz egy étel, tizenegy kép.
20 kérdés 20 érdekesség a kávéról. Ha szereted a kávét ez a néhány kérdés megse kottyan neked?
Ételekkel és konyhatechnikai eljárásokkal kapcsolatos kvízt készítettünk. Tudod például, hogy mi az a julienne-re vágás, a spékelés vagy azt, hogy mi a sörtészta? (Az egyes kérdéseknél látható fotók illusztrációk, nem a választ sugallják!)
Itt az újabb megmérettetés, lássuk, mennyire mozogsz otthonosan az ételek és az italok világában! Kvízünket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a lehető legkevesebb vitára adjon okot, így vannak olyan kérdések, amelyeknél több választ is elfogadunk jó megoldásként.
A mézet nem véletlenül nevezik folyékony aranynak: kiváló szolgálatot tehet, ha az egészségünk megőrzése érdekében használjuk, de értékes "kozmetikumként" a szépségünkhöz is hozzá tud járulni. Legújabb kvízünkben a mézzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze tíz kérdést, hogy megédesítsük vele a napodat. Hányra tudsz helyes választ adni?
Botanikai szempontból a gyümölcs a növény lédús, húsos magháza. Zöldségnek hívják a növény ehető részeit, például a gyökerét (répa), a gumóját (burgonya), a szárát (zeller), a levelét (saláta). Persze más a botanika, és más a józan paraszti ész. Utóbbi szerint az édes növényrészek a gyümölcsök, a nem édesek pedig a zöldségek. Kivéve, amikor nem... Szerinted az alábbiak közül melyik a zöldség, illetve melyik a gyümölcs?
Ebben a kvízben minden kérdés a sajtok kötül forog – és még Demjén Ferencet, meg a tömlős sajt internetes királyát is megidézzük benne. Vágj bele és szórakozz jól.
Ha otthonosan mozogsz a konyhában, akkor számodra gyerekjáték lesz ez a kvíz. Tíz magyaros ételt választottunk ki, a feladatod az, hogy mindegyiknél megjelöld a kakukktojás összetevőt, azt, amelyik nem kell az adott ételbe.
Kvízünkben tíz ételt találsz. A feladat: válaszd ki, melyik összetevő nem kell az adott ételbe. (Az egyes ételek klasszikus változatait vettük alapul.)
Tíz étel tíz országból. Gasztroutazásra fel!
Copyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek