• 2017.07.06.

    9 pontot szereztél. Ha bejelentkezel, jóváírjuk a pontszámot a profilodon!

A pontokért jelentkezz be!
  • Friss kvízek
  • App
  • Toplista
  • Kvízek angolul

Ezeknek a konyhai eljárásoknak a többségét minden háziasszony ismeri. Teszteld a tudásod! (Kvíz)

KM

|

2025.03.26

Megtekintések: 148,895

Napi kvízek app itt!

Melyik az az eljárás, amikor késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt? És az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget? Teszteld, hogy téged zavarba lehet-e hozni a konyhában! (Az egyes kérdéseknél található fotók illusztrációk, nem a helyes választ sugallják!)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Eredményed 10 mp múlva megnézheted
Kattints ide az eredmény megtekintéséhez!
Oszd meg eredményed!

Mi a neve annak az eljárásnak, amikor a zöldséget vagy a húst bevonattal fényezik, vagy utóbbi esetében sütés közben például pecsenyelével locsolgatják, hogy fényes legyen?

Mi a neve annak az eljárásnak, amikor a zöldséget vagy a húst bevonattal fényezik, vagy utóbbi esetében sütés közben például pecsenyelével locsolgatják, hogy fényes legyen?

Liofilizálás

Glasszírozás

Gőzölés

Ízesített folyadékba helyezik a zöldséget vagy a húst, hogy átvegyék a pác ízét. Keményebb húsokat így puhítanak. Melyik ez az eljárás?

Ízesített folyadékba helyezik a zöldséget vagy a húst, hogy átvegyék a pác ízét. Keményebb húsokat így puhítanak. Melyik ez az eljárás?

A posírozás

A redukálás

A marinálás

Hajszálvékonyra szeleteljük a salátát, vagy fűszernövényt, ha ezzel a vágási formával dolgozunk.

Hajszálvékonyra szeleteljük a salátát, vagy fűszernövényt, ha ezzel a vágási formával dolgozunk.

Sifonád

Sokkolás

Blansírozás

Késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt. Mi az eljárás neve?

Késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt. Mi az eljárás neve?

Kandírozás

Irdalás

Gratin

Az étel bizonyos alapanyagait kevés, forró zsiradékban megforgatjuk, majd lassú tűzön pároljuk. Melyik ez az eljárás?

Az étel bizonyos alapanyagait kevés, forró zsiradékban megforgatjuk, majd lassú tűzön pároljuk. Melyik ez az eljárás?

A forrázás

A hőkiegyenlítés

A dinsztelés

Forrásban lévő vízben előfőzzük a zöldséget, majd hideg vízbe tesszük. Melyik ez az eljárás?

Forrásban lévő vízben előfőzzük a zöldséget, majd hideg vízbe tesszük. Melyik ez az eljárás?

A blansírozás

A karamellizálás

A tűpróba

Kevés lisztet pirítunk zsiradékon, hogy ezzel tegyük sűrűbbé az ételt. Melyik ez az eljárás?

Kevés lisztet pirítunk zsiradékon, hogy ezzel tegyük sűrűbbé az ételt. Melyik ez az eljárás?

A habarás

A rántás

A karamellizálás

Kevés cukros meleg tejbe élesztőt morzsolunk. Mi ez?

Kevés cukros meleg tejbe élesztőt morzsolunk. Mi ez?

Kelesztés

Legírozás

Az élesztő felfuttatása

Lassú tűzön, hosszú ideig tartó sütés bő zsiradékban. Mi ennek az eljárásnak a neve?

Lassú tűzön, hosszú ideig tartó sütés bő zsiradékban. Mi ennek az eljárásnak a neve?

Konfitálás

Abálás

Al dente

Mi az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget?

Mi az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget?

Főzés

Beforralás

Átforralás


Képek forrása: Pixabay
Étel-italOtthon és kertgasztronómia

Nem beágyazható

További kvízek, szavazások

Melyik csokoládémárka a kedvenced?
Étel-ital

Melyik csokoládémárka a kedvenced?

A klasszikus hazai márkák közül valamelyik? A lila tehenes? Vagy éppen a híres svájci csoki?

KM - @KM | 2017.01.31 | 3,135 megtekintés Tovább ...
Fogyasztod ezeket a szuperélelmiszereket?
Egészség

Fogyasztod ezeket a szuperélelmiszereket?

A szuperélelmiszerek olyan táplálékok, amelyek kimagaslóan támogatják az egészségünket. Energikusabbá tesznek minket, akár a betegségek megelőzésében, és az ellenük folytatott küzdelemben is sokat segítenek, hiszen egészséges tápanyagokban és antioxidánsokban nagyon gazdagok. A William Paterson University kutatói szerint az ember számára nélkülözhetetlen 17 tápanyagból a vízitorma tartalmazza a legnagyobb mennyiséget. Te melyiket fogyasztod? Szavazz igennel vagy nemmel.

KM - @KM | 2017.01.14 | 3,951 megtekintés Tovább ...
A diós vagy a mákos beiglit szereted?
Étel-ital

A diós vagy a mákos beiglit szereted?

Lilly | 2016.12.23 | 3,137 megtekintés Tovább ...
Mi a karácsonyi menü nálatok?
Étel-ital

Mi a karácsonyi menü nálatok?

Vannak olyan ételek, amik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról

Zsuzsi | 2016.12.07 | 2,383 megtekintés Tovább ...


  • Legfrissebb
  • Legnézettebb
  • Legaktívabb

Legfrissebb

kvizek

Agykarbantartó kvíz, ahogy szeretitek!

2025.08.19  

kvizek

Ha egy kis kihívást keresel, akkor a legjobb helyen vagy! Friss agykarbantartó kvíz érkezett

2025.08.18  

kvizek

Napi agykarbantartó kvíz - 5 helyes válasszal már nagyon messze az átlag felett vagy

2025.08.18  

kvizek

Friss zsenimérő érkezett - Ha ebben a kvízben elérsz legalább 5 pontot, le a kalappal előtted

2025.08.18  

kvizek

Zsenimágnes kvíz: Egy kis szellemi tréning az álmos hétköznapokra

2025.08.18  

kvizek

Adj legalább hat helyes választ, mutasd meg, hogy ez a napi kvíz sem tud kifogni rajtad

2025.08.18  

kvizek

Erre a pár perces agytornára van szükséged most, ami felfrissít, kikapcsol és szórakoztat! Gyerünk

2025.08.18  

kvizek

Napi agykarbantartó kvíz - újabb nagyszerű kérdések, nem csak rajongóknak

2025.08.18  

kvizek

Itt egy újabb szellemi kihívás - A legtöbben 5 jó válasznál többet nem adnak ezekre a kvízkérdésekre

2025.08.18  

kvizek

Agykarbantartó kvíz - Mai agykarbantartó kvízünk, garantáltan megmozgatja agytekervényeidet

2025.08.18  

Legnézettebb

kvizek

Milyen téli sportokat szeretsz?

2016.12.21  

Legaktívabb

kvizek

Száz emberből ötven tud legalább 5 pontot elérni ezzel a kvízzel

2024.11.08  

Hirdetés

Heti TOP 5 játékos

1

Piroska Farkas

3960 pont
2

Gáborné

2602 pont
3

Ica Farkasné

2588 pont
4

Anikó Vincze

2330 pont
5

Edit Mogor

2059 pont
TOP 50 megtekintése

Copyright © 2016 Szavazó  |  Minden jog fenntartva  |  Impresszum  |  Adatvédelemi nyilatkozat  |  Moderációs alapelvek

Scroll