Melyik az az eljárás, amikor késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt? És az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget? Teszteld, hogy téged zavarba lehet-e hozni a konyhában! (Az egyes kérdéseknél található fotók illusztrációk, nem a helyes választ sugallják!)
Van amelyiknek a termését, míg másiknak a magját, és van olyan is amelyiknek a gyökerét fogyasztjuk. De tudod-e, melyiknek zöldségnek vagy gyümölcsnek, melyik részét fogyasztjuk?
Egy igazi olaszos étel elképzelhetetlen bazsalikom vagy oregano nélkül. Képről felismered melyik a bazsalikom és melyik a kakukkfű, netán a tárkony?
Mosolyt csalunk az arcodra. Csodaszép virágokat mutatunk. Vajon, mind egyből felismered? Próbáld ki!
Többségében itthon is termő fajtákat választottunk, de egy-két egzotikus fa, illetve bokor is szerepel kvízünkben. Próbáld ki magad!
Ezekből a szimbólumokból derül ki, hogyan ajánlatos mosni és vasalni a ruhákat, hogy a lehető leghosszabb ideig újszerű állapotban maradjanak. Hányról tudod, hogy mit jelent?
Mindened a kert, a természet, a környezet? Ez igazi mezőgazdász veszett el benned? Akkor próbáld ki magad, mennyire vagy otthon ebben a témában. Gyere és gyűjtsd a pontokat!
Copyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek