Mennyire lennél jó Baristának?
Megtekintések: 4,373
Cappuccino, Latte, Espresso ha szereted a kávét akkor ez a te kvízed.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10

Egy finom cappuccinohoz hány fokos legyen a tejhab?

Bizonyosodj meg róla, hogy a gőzölt, habosított tejed legalább 63º Celsius fokos, ám kerüld az ennél magasabb hőmérsékletet, mert az a tej leégését eredményezheti.
50° Celsius fokos
63° Celsius fokos
90° Celsius fokos

Mennyire töltsük meg a kávéscsészét gőzölt tejjel?

Ha Cappuccino-t készítesz, töltsd a kávéscsészét nagyjából háromnegyedig a gőzölt tejjel, majd lassan, óvatosan önts bele egy adag eszpresszót.
Épp csak egy kicsit.
Negyedig
Háromnegyedig

Ha gőzölt tejet öntünk a Cafe Latte kávéitalhoz, hány adag eszpresszót használjunk?

Amikor gőzölt tejet öntesz a Cafe Latte kávéitalhoz, használj két adag eszpresszót,
Egy adag
Két adag
Nagyjából mennyi uncia gőzölt, és habosított tejet használjunk?
Nagyjából 5 uncia gőzölt, és habosított tejet.
3 uncia
4 uncia
5 uncia
A tradicionális Cafe Lattet hogyan tálaljuk?
A tradicionális Cafe Latte-hoz nagy, porcelán csészét használnak, ez fokozza az élményt.
Nagy porcelán csészébe
Kisebb porcelán csészébe
Üveg pohárba
Az espresso melyik nép kávékultúrájának gyümölcse?
Az espresso az olasz kávékultúra gyümölcse, mely az elmúlt 50 évben meghódította a világot.
Török
Olasz
Arab
Minek nevezzük a 20 másodpercnél jelentősen rövidebb idő alatt lefolyt eszpresszót?
A 20 másodpercnél jelentősen rövidebb idő alatt lefolyt eszpresszót „alulextraktáltnak” nevezzük.
Extrudáltnak
Alulextraktáltnak
Erős kávé
Minek nevezzük a 30 másodpercnél jelentősen hosszabb idő alatt lefolyt eszpresszót?
A 30 másodpercnél jelentősen hosszabb idő alatt lefolyt eszpresszót „túlextraktáltnak” nevezzük.
Túlextraktáltnak
Alulextraktáltnak
Jó erős fekete
A legtöbb helyen kis pohár vizet is szervíroznak a kávé mellé. Az Olaszok előtte vagy utána isszák a vizet?
Az olaszok kávézás előtt! Ez egyfajta kávézási etikett, szinte szabály náluk, hiszen a kávé ott szent és sérthetetlen.
Előtte
Utána
Miért előtte isszák az Olaszok a vizet?
Az olaszok szerint a nemes espressokat nem szabad leöblíteni, hanem épp fordítva, az ízlelőbimbóinkat egy tisztító korttyal elő kell készíteni a csodás íz-élményre.
Mert a kávé vizhajtó hatású.
Az ízlelőbimbóikat elő kell készíteni.
Mert szomjasak.
További kvízek, szavazások

Cukor vagy édesítőszer?
A cukor túlzott fogyasztása hizlal, a mesterséges édesítőszer esetleg betegséget okozhat, mégis ragaszkodunk az édes ízekhez. Melyiket használod édesítésre?

Milyen öntetekkel ízesíti ételeit?
Szószok, öntetek, dresszingek.

Melyik édességet választanád?
Nincs olyan aki az édes ízt elutasítja. Ha nassolni szeretnél, melyik édességet kívánod a legjobban? Süti, fagyi, csoki. Itt csak egyre adhatsz voksot.