Itt egy újabb étel–ital kvíz.
Tíz étellel és itallal kapcsolatos kvízkérdés, amelyek nem kizárt, hogy beindítják a nyáltermelésedet.
Ne feledjétek: Napi kvízlevéllel naponta extra 10 pont a jutalom!
Teszteld, mennyire mozogsz otthonosan a konyhában!
Kevés gyümölcs dicsekedhet olyan nagy múlttal, mint az alma. A mitológián át, a Bibliáig, a történelmen át mindig és mindenütt ott volt és van az alma. Tíz kérdést állítottunk össze nektek, amely mindegyike ezzel a remek finomsággal kapcsolatos.
Melyik az az eljárás, amikor késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt? És az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget? Teszteld, hogy téged zavarba lehet-e hozni a konyhában! (Az egyes kérdéseknél található fotók illusztrációk, nem a helyes választ sugallják!)
Boleró, top, leggings, tudod-e melyik milyen ruhadarab?
Éttermi szakkifejezéseket gyűjtöttünk egy csokorba. Tudod-e mit jelentenek? (És ne feledd: napi kvízlevél = napi 10 extra pont!)
Sok helyen használják még a népies ételneveket. Lássuk, mennyire ismered ezeket! Hány helyes választ osztasz meg a Facebookon?
Három képből ki tudod választani, melyik a sonkahagyma? És a rozmaringot? Meg a sörretket?
Hirdetés
Copyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek