KM
Lássuk, sikerül-e!
Melyik az az eljárás, amikor késsel bevagdossák a bőrös húst vagy a halat sütés előtt? És az, amikor a levest, mártást vagy más ételt addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget? Teszteld, hogy téged zavarba lehet-e hozni a konyhában! (Az egyes kérdéseknél található fotók illusztrációk, nem a helyes választ sugallják!)
Az előző körben a magyar írók és költők közül választottunk ki tízet, most a történelmi személyek következnek. A feladat ugyanaz: jelöld meg, ki látható a képen!
Vajon milyen nyelvről van szó, ha Magyarország elnevezéseként azt látod, hogy Ungarn, Hungría vagy éppen Maďarsko? Erről szól ez a kvíz.
Ha a tíz kérdésből legalább nyolcra helyesen válaszolsz, ebben a kvízben te is a legkiválóbbak közé fogsz tartozni. Készen állsz?
Tíz kérdésünk van ezúttal is.
Kezdődjön a kikapcsolódás. Szerintünk ezúttal sem fogsz szégyent vallani.
Ismét megcsillogtathatod a műveltséged.
Lássuk, hány pontot szerzel meg a tízből!
Kérdésünk: ki írta azt a verset, amelyből az adott négysoros részlet származik? Annyit elárulunk, hogy egy szerző három verssel is szerepel kvízünkben.
Copyright © 2016 Szavazó | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatvédelemi nyilatkozat | Moderációs alapelvek